Afgelastingen

Op dit moment zijn er geen afgelastingen bekend

Voetbalclub hoopt jubileum op te luisteren met kunstgrasveld

Milheezer Boys werkt toe naar 75ste verjaardag

MILHEEZE – De voetballers van Milheezer Boys warmen zich op voor het jubileumjaar. De vereniging hoopt de 75ste verjaardag, die het in 2016 viert, op te luisteren met een gloednieuw kunstgrasveld. Voorzitter Janko Akkers blikt vooruit op de festiviteiten.

In de week waarin het eerste elftal de competitie opende met een 3-1 zege op SV Lierop, startte Milheezer Boys de voorbereidingen op het jubileumjaar. De club staat van 3 tot en met 7 mei uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan met onder andere een reünie, receptie en sportdag voor de jeugd. De vierdeklasser hoopt tevens een profclub welkom te heten op Sportpark ’t Rooi voor een vriendschappelijke wedstrijd. Wellicht is dat Helmond Sport, de voormalige werkgever van Willem II-trainer Jurgen Streppel, die als gastspreker aanwezig was bij de presentatie van de verjaardagsplannen.

Een kunstgrasveld van zo’n 25 bij 45 meter is het gedroomde cadeau voor Milheezer Boys. ‘Het is cruciaal voor de vereniging dat we in winterperiodes kunnen blijven trainen’, licht Akkers toe. De club is in gesprek geweest met de gemeente Gemert-Bakel over de financiering van de plannen en hoopt allereerst zelf een grote bijdrage te leveren met een inzamelactie. Alle teams van de vereniging zetten zich in om het streefbedrag van 75.000 euro te halen. Milheezer Boys wil het kunstgrasveld graag met de gemeenschap delen, zo is het de bedoeling dat onder andere ook de korfclub, Jong Milheeze en de jeugd van de kindervakantieweek gebruik kunnen gaan maken van de kunstmatige ondergrond.

De goede staat waarin Milheezer Boys verkeert, is grotendeels te danken aan de grote groep vrijwilligers, vertelt de voorzitter. Een van die clubmensen op wiens belangeloze inzet de club al jaren kan rekenen, is Gerard Peeters, in Milheeze beter bekend als “Girke Peeters”. Sinds jongs af aan stroomt er groen-wit bloed door de aderen van de voetballiefhebber, die komend jaar zijn zeventigjarig lidmaatschap hoopt te vieren. Na periodes als leider van het tweede elftal en bestuurslid bemant de geroutineerde vrijwilliger inmiddels zo’n twintig jaar de kassa bij thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Over zijn eigen voetballoopbaan is Peeters uiterst bescheiden. De kwaliteiten van de snelle linksbuiten van weleer kwamen naar eigen zeggen met name in de derde helft tot uiting. ‘Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Milheezer Boys. Ik ben op mijn twaalfde bij de vereniging gekomen en zet me nog altijd met veel plezier in voor de club’, aldus het veelzijdige lid.

Zoals het hoort is het vizier van de voorzitter ondanks de historische mijlpaal op de toekomst gericht. ‘De doelstelling voor dit seizoen is handhaving van het 1elftal in de vierde klasse. Gezien de aanwas uit eigen jeugd hopen we de komende jaren uit te groeien tot een stabiele vierdeklasser. Jongens uit Milheeze zullen altijd de boventoon blijven voeren, van ons hoef je niet te verwachten dat we tien spelers van buitenaf halen. Verder willen we in iedere leeftijdscategorie binnen de jeugdafdeling minimaal één team hebben en over minimaal vier (momenteel vijf, red.) seniorenelftallen beschikken’, vertelt Akkers over de sportieve ambities.

Deel met je vrienden