Op dit moment zijn er geen afgelastingen bekend

Voorbereiding selectie in volle gang

De voorbereiding is inmiddels weer in volle gang. De selectie van Milheezer Boys is op 26 juli gestart met de eerste trainingen en heeft er inmiddels al weer bijna 10 trainingen op zitten. Met gemiddeld een opkomst van 25 spelers mogen we, ook tijdens de vakantieperiode, spreken van een goed aantal.

Afgelopen zaterdag, 8 augustus, speelde Milheezer Boys haar eerste oefenwedstrijd. In Helmond werd gespeeld tegen Rood-Wit ’62. De Helmondse club uit de Rijpel komt aankomend seizoen uit in de 3e klasse, nadat het afgelopen seizoen degradeerde uit de 2e klasse.

Milheezer Boys kan terugkijken op een zeer goede wedstrijd. Met een dichte organisatie wilde Milheezer Boys echter verzorgd gevaarlijk worden, en voetballend de oplossingen te zoeken. In het eerste half uur had Rood-Wit ’62 echter de overhand en wist het het Milheezer Boys lastig te maken, mede door de creatieve spelers op het middenveld en op de flanken. In korte tijd wist Rood-Wit dan ook twee keer het net te vinden en stond het na een klein half uur al op 2-0.

Milheezer Boys bleef echter georganiseerd voetballen en wist naar mate de eerste helft vorderde steeds beter in het spel te komen. Die speelwijze wierp zijn vruchten af. Milheezer Boys schoot vrijwel direct daarna de aansluitingstreffer binnen, op aangeven van Wesley Brouwers wist Bart Smetsers de bal ineens op zijn slof te nemen: 2-1. Diezelfde Bart Smetsers verzilverde enkele minuten later een fraaie vrije trap, waar hij profiteerde van een slecht georganiseerde muur. Met een 2-2 stand werd er gerust.

In de tweede helft verscheen er een ander elftal op de mat bij Rood-Wit ’62. De tweede helft werd het tempo snel wat minder maar bleef het een open wedstrijd, met kansen voor beide elftallen. Milheezer Boys verzuimde echter de trekker over te halen, waar Rood-Wit ’62 daar geen moeite mee had. Zij maakte in de tweede helft nog twee doelpunten bij: eindstand 4-2.
Aanstaande zondag staat het tweede oefenduel op het programma. Milheezer Boys speelt dan ook zijn eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen. Op ons sportpark wordt om 13:00 afgetrapt tegen SV Brandevoort. Milheezer Boys zal spelen met een mix van spelers uit het eerste en tweede elftal.