Afgelastingen

Op dit moment zijn er geen afgelastingen bekend

Koninklijke onderscheiding voor Janko Akkers, voorzitter van Milheezer Boys

Koninklijke onderscheiding voor Janko Akkers, voorzitter van Milheezer Boys

Milheezer Boys is trots om aan te kondigen dat Janko Akkers, voorzitter van onze vereniging, op woensdag 26 april 2023, een koninklijke onderscheiding heeft mogen ontvangen. Janko is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de gemeenschap, waaronder zijn jarenlange inzet voor onze vereniging. Deze Koninklijke onderscheiding is vandaag door Burgemeester Michiel van Veen uitgereikt aan Janko op ons sportpark ’t Rooi.

Sinds 1987 is Janko actief als jeugdtrainer en jeugdleider bij Milheezer Boys. Hij geeft wekelijks training aan een jeugdteam en begeleidt op zaterdag een ander jeugdteam – momenteel JO19 – gedurende de wedstrijddagen. Daarnaast was hij in het verleden leider en grensrechter van ons eerste elftal, dat op zondag speelt.

Janko, tijdens de uitreiking van de onderscheiding, op ons sportpark.

In 1991 richtte hij samen met anderen het jeugdbestuur bij Milheezer Boys op en was hij vanaf het begin voorzitter hiervan. Deze functie heeft hij uitgevoerd tot 2014, toen ons hoofdbestuur en jeugdbestuur werden samengevoegd en Janko voorzitter werd van het bestuur van onze vereniging. Als voorzitter van het bestuur is Janko het aanspreekpunt voor onder andere de gemeente en collega-verenigingen en bewaakt hij de voortgang van lopende zaken en de uitvoering van ieders takenpakket. Hij zit de bestuursvergaderingen voor en draagt zorg voor een goede samenwerking binnen het bestuur en met andere betrokkenen bij de vereniging.

Naast zijn rol bij Milheezer Boys is Janko Akkers ook betrokken bij vele andere verenigingen en maatschappelijke zaken in ons dorp. Hij zet zijn kennis en kunde ook daar met veel toewijding in en dit wordt door vele inwoners van ons dorp zeer gewaardeerd. Dankzij zijn brede inzetbaarheid en zijn vermogen om mensen te verbinden, is hij een belangrijke schakel in de Milheezer samenleving.

De Orde van Oranje-Nassau is een onderscheiding voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen komen in aanmerking voor deze onderscheiding. Milheezer Boys is verheugd dat Janko Akkers, als een persoon die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor onze vereniging en de ‘Millusse’ gemeenschap, deze onderscheiding heeft mogen ontvangen.

Namens Milheezer Boys feliciteren wij Janko van harte met deze welverdiende onderscheiding en zijn wij trots dat wij hem als voorzitter van onze vereniging hebben.

 

Janko Akkers ontvangt Koninklijke onderscheiding

Deel met je vrienden