Afgelastingen

Op dit moment zijn er geen afgelastingen bekend

Doneer je plastic statiegeldfles aan onze club

Doneer je plastic statiegeldfles aan onze club

Plastic zwerfafval wordt een steeds groter probleem, ook bij veel sportverenigingen. Om dit probleem tegen te gaan is er vanuit de overheid besloten om per 1 juli 2021 €0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes in te voeren.

Dit statiegeld is in onze kantine van toepassing op alle frisdranken in een plastic fles. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de AA-drinks of flesjes water.  Bovenop de huidige verkoopprijs van deze plastic flesjes, komt € 0,15 statiegeld.

Wij verhogen de prijzen niet

Als club hebben we op dit moment besloten om de prijzen van de dranken in flesjes niet te verhogen met de € 0,15 cent statiegeld. In plaats daarvan hopen wij dat jullie de flesjes, na gebruik, aan ons retourneren. Op deze manier kunnen we het statiegeld alsnog ontvangen en hoeven we het statiegeld niet door te berekenen in de verkoopprijzen aan onze leden en bezoekers.

Lever je flesje in in de daarvoor bestemde container

Buiten onder de overkapping is een speciale zwarte container geplaatst. Deze is herkenbaar aan de oranje klep. Wij doen een dringend verzoek aan onze leden om de flesjes hierin te deponeren. Eens in de zoveel tijd zal deze bak worden geledigd en wordt de ‘opbrengst’ van het statiegeld weer geretourneerd aan onze club.

Naast het feit dat het inzamelen van plastic flesjes goed is voor het milieu voorkomt het ook een ‘duurder’ drankje voor jou als lid. Een win-win situatie waar we allemaal profijt van hebben!

Deel met je vrienden